De eerste BlueSun vestiging opende haar deuren in 2010, in Geldrop. Door het kostendrukkende 24-uurs zonnesysteem wist de consument al snel BlueSun te vinden.

Door het grote succes werd in 2011 een 2e vestiging geopend in Zoetermeer. Stapje voor stapje werd deze zaak omgebouwd tot een nieuwe BlueSun vestiging zonder 24-uurs systeem, en al snel bleek ook dit een groot succes. Het aantal klanten verdubbelde en het BlueSun concept sprak ook hier de mensen aan.

Om de kwaliteit van de keten hoog te houden en te verbeteren hebben wij ervoor gekozen om in 2012 verder te groeien door middel van ‘soft’ franchising.

De eerste franchise vestiging diende zich snel aan. In deze BlueSun in Pijnacker hebben we de formule als pilot getest, ook deze vestiging zagen we in korte tijd succes boeken. Ook Pijnacker is in 2014 overgegaan naar 24-uurs service, waardoor het nog rendabeler werd. In 2015 volgde de overname van Spijkenisse en de opening van Den Helder elkaar al vrij snel op.

Zonnestudio’s in Nederland moeten zich houden aan strenge Europese veiligheidsnormen die zijn opgesteld door een groep wetenschappers. Deze normen houden o.a. in:

  • Zonnebanken mogen niet meer ‘’zon’’ (UV-licht) afgeven dan de zon aan de Middellandse Zee op z’n sterkste moment, de zogenaamde 0,3 w/m2 norm. Hierdoor is de kans op verbranding een stuk kleiner geworden.

  • Zonnestudio’s zijn verplicht een intakegesprek te houden, uw huidtype te bepalen en u goed te adviseren over een zonnekuur.

  • Jongeren onder de 18 jaar mogen niet onder de zonnebank

Bij zonnestudio BlueSun hechten we veel waarde aan deze veiligheidsnormen en stellen we hoge eisen aan kwaliteit en hygiëne.

Onder een zonnebank kun je juist heel gezond zonnen. Door de lengte van het zonnebad te beperken en gedurende een langere periode langzaam op te bouwen, gaat je huid een natuurlijke bescherming opbouwen tegen UV-straling. Zonnebaden onder een zonnebank is dus een hele goede voorbereiding op een zonvakantie.

De huid heeft twee mechanismen om zich tegen overmatig ultraviolette straling te wapenen: bruining en huidverdikking. Deze beide biologische processen vinden uitsluitend plaats in de opperhuid en zijn hetzelfde bij het zonnen als het zonnebanken. Hiermee bouwen we onze eigen beschermingsfactor op. Afhankelijk van uw huidtype moeten er, bij overmatige blootstelling aan het natuurlijke zonlicht (zoals tijdens uw vakantie), dus aanvullende, beschermende maatregelen worden genomen, zoals het gebruik van een anti-zonnebrandmiddel met een bepaalde beschermingsfactor.

De huid laten wennen aan de zon wil zeggen ervoor zorgen dat de huid, door middel van bruinkleuring en verdikking enige natuurlijke bescherming opbouwt tegen verbranding. Dan kan uw huid wat langer in de natuurlijke zon voordat zonnebrand zal optreden.

De UV-straling die uw huid bereikt, bestaat uit UV-A en UV-B. Zowel UV-A als UV-B kleuren de huid bruin. Daardoor ontstaat een geringe natuurlijke verdediging tegen UV. Meer bescherming geeft huidverdikking, maar die treedt alleen op onder invloed van UV-B. UV-C wordt door de ozonlaag gefilterd en bereikt de huid dus niet.

Het zal duidelijk zijn dat wie een optimale natuurlijke huidverdediging (pigmentatie en verdikking) wil bekomen met behulp van zonnebanken, bijvoorbeeld als voorbereiding van een vakantie, zonnebanken dient te gebruiken met lampen die naast UV-A ook voldoende UV-B uitstralen. Om technische redenen kan uw thuis-zonnebank daaraan helaas niet voldoen en zal u toch een uitgestippelde zonnebankkuur moeten volgen in een professioneel zonnecentrum waar men, zoals bij BlueSun, een gezond en terdege wetenschappelijk onderbouwd advies geeft.

Hoe ontstaat dat bruine kleurtje?

Elke huid bevat pigmentcellen (melanocyten), die de (bruine) pigmentkorrels (melanine) aanmaken onder invloed van UV-A en UV-B-straling. Het aantal pigmentcellen is bij iedereen hetzelfde, of men nu een lichte of een donkere huid heeft. Het vermogen van deze cellen om pigment te maken is echt verschillend. Bij donkere mensen worden meer en grotere pigmentkorrels gevorm dan bij mensen met een blanke huid.

Door herhaling van dit proces wordt de hele (opper)huid langzaam gevuld met dat pigment, ook wel het bruiningsproces. Het zal duidelijk zijn dat dit zijn tijd nodig heeft. Men spreekt ook wel eens van vertraagde pigmentatie. Dit laatste gebeurt vooral onder invloed van UV-B. De UV-A, die geen echte bescherming biedt, is verantwoordelijk voor de directe pigmentatie. Zij treedt direct op na de zonnebanken, maar is ook binnen enkele uren verdwenen. De kleur is een beetje grijs-bruin. Bij het invullen van het registratieformulier vindt u trouwens terug of u direct na het zonnen grijs-bruin wordt.

Er is met andere woorden nogal een verschil in bruiningsmechanisme van UV-A en UV-B. Vandaar dat het belang van een goede keuze van zonnelampen, meer bepaald in een ideale UV-A-UV-B-verhouding, zal bepalen of u een tevreden klant gaat zijn na een aantal zonnebanksessies. Als eenmaal de huid gevuld is met die bruine kleur, heeft u uw maximale bruining bereikt. Verder aandringen, of nog meer zonnen of zonnebanken, heeft op dat ogenblik geen zin meer.  Als de huid optimaal gebruind is, ontstaat als het ware een parasol van pigment, waardoor er minder UV-stralen het lichaam kunnen binnendringen, maar deze bescherming is niet volledig.

Huidverdikking

De huid kan zich verdikken als deze geleidelijk kan wennen aan UV-B-straling. Daardoor zal zij minder snel verbranden. Het proces duurt enige weken, een beetje afhankelijk van het huidtype. Vandaar dat een optimale zonnebankkuur over een aantal weken gespreid wordt. Huidverdikking is niet te voelen en niet te zien zoals het bruine pigment, maar verdwijnt als de huid niet meer regelmatig aan UV-B-straling wordt blootgesteld. Verdikking van de opperhuid geeft meer bescherming dan een bruine huid.

Bruinen onder de zon of onder de zonnebank kost tijd

Zoals u hierboven al kon lezen is het van belang dat een zogenaamde vertraagde pigmentatie wordt opgebouwd. Laat uw huid daarom tijdens twee zonnebankbezoeken voldoende tijd (minimum 24, maar liefst 48 uur) om het bruiningsproces normaal te laten verlopen.

Cosmetica

Australian Gold® is al jarenlang marktleider op het gebied van bruiningslotions en verantwoordelijk voor belangrijke ontwikkelingen van nieuwe technologieën en bestanddelen. De lotions zijn allemaal geformuleerd met de meest innovatieve en selectieve bestanddelen om de conditie van de huid te optimaliseren en de huid te beschermen tegen uitdroging en veroudering. Om het beste bruiningsresultaat te verkrijgen, verrijk je je huid met zoveel mogelijke gezonde elementen. Daardoor wordt je zo optimaal bruin mogelijk.

U kunt ook terecht bij ons voor Devoted Creations® nieuwste producten. Deze luxe bruiningsversneller bevat maar liefst een 250-voudige DHA bronzer, natuurlijke & donkere cosmetische bronzers. Speciaal geformuleerd om het beste resultaat te halen bij verschillende soorten licht. Verschillende nieuwe anti-aging technologieën verzorgen jouw huid optimaal en werken collageen stimulerend. Jij houdt van luxe? Fortune it is! 

Waarom?

Australian Gold Lotion

  • Wist u dat u met een Australian Gold lotion:
  • Sneller bruint
  • Uw tint langer blijft
  • U donkerder bruint
  • 40% betere bruiningsresultaten behaalt = wetenschappelijk aangetoond
  • Het vochtgehalte van uw huid op peil houdt
  • Fijne lijntjes en rimpels tegengaat
  • De kwaliteit van uw huid verbetert door de hoogwaardige huidverzorgende ingrediënten
  • Maar 15 ml. per applicatie nodig heeft voor de beste resultaten
  • Een droge huid tegengaat die anders UV licht reflecteert en hierdoor de bruining oppervlakkig houdt
  • Betere opname UV licht waardoor hogere aanmaak vitamine D

Kortom redenen genoeg om uw huid te verwennen met het nummer 1 indoor tanning merk ter wereld! Geniet en haal nog meer uit uw bruiningssessie met Australian Gold. Een droge huid reflecteert UV licht waardoor je veel minder snel bruint. Bovendien is het verstandig (eigenlijk noodzakelijk) om tijdens het zonnen je huid goed te beschermen en te verzorgen. Daarom wordt altijd geadviseerd om tijdens het zonnen een goede lotion te gebruiken. En omdat we kiezen voor topkwaliteit vindt u in de BlueSun studio’s een uitgebreid assortiment Australian Gold. Niets voor niets al vele jaren lang de absolute nummer 1 op het gebied van zonnebanklotions.

Er zijn lotions met enkelvoudige bronzers, meervoudige bronzers en zelfs met 100-voudige bronzers. Het totale bruiningsresultaat verbetert tot wel 40%. Dus heb je meer plezier van je kuurtje en hoef je minder intensief te bruinen om het gewenste resultaat te bereiken. Alle BlueSun medewerkers hebben een speciale Australian Gold training gevolgd en kunnen je dus vakkundig van dienst zijn.

Bijna alle Australian Gold lotions zijn op Aloë Vera basis en bevatten een substantieel percentage hoogwaardige ingrediënten die de huid verzorgen en beschermen.

Het Advanced Skincare Complex (bevordert de elasticiteit van de huid), CoQ10 (gaat lijntjes en rimpeltjes tegen), hennepzaadextract (hydraterende werking), UltraFirm (huidverstevigend) en CelluTox (gaat huidveroudering tegen). In elke studio ligt een overzichtskaart waarop vermeld staat welke formules in welke lotions zijn gebruikt. En u kunt het natuurlijk ook gewoon onze medewerkers vragen.

Weetjes

Handig om te weten

Is een UV-bril nodig?

Bij Bluesun ligt er altijd een UV-brilletje in de cabine. En dat is niet voor niets. Je ogen en hun positie zijn zo ontworpen dat je nooit recht in de zon kijkt. De oogkas, wenkbrauwen en wimpers bieden normaal gesproken afdoende bescherming maar niet als je op je rug ligt in de zon of onder de zonnebank. Consequent je ogen dichthouden of een UV brilletje opzetten!

Draag je lenzen?

Op zich kan lenzen dragen onder de zonnebank geen kwaad. Je ogen worden echter wel droger door de warmte. Een enkele keer blijven lenzen dan aan je oogleden plakken. Dit is gelukkig makkelijk te verhelpen met wat lenzenvloeistof, maar voorkomen is natuurlijk beter. Als je de tijd hebt, raden wij aan ze op voorhand uit te doen.

Hoe (snel) word ik bruin?

Een natuurlijk proces in de huid zorgt voor een bruin velletje: dit heet pigmentatie. Onder invloed van zonlicht worden de pigment cellen in je huid gestimuleerd om pigmentkorrels aan te maken. Omdat deze cellen dieper in je huid liggen moeten ze daarna ook naar de oppervlakte worden vervoerd. De pigmentkorrels zijn oorspronkelijk kleurloos en worden pas in de loop van het transport naar boven gekleurd en verspreid over het huidoppervlak. 

Je kunt je voorstellen dat dit zogenaamde pigmentatieproces tijd nodig heeft. Voor een verantwoorde opbouw zijn meerdere zonnekuren noodzakelijk. Hoeveel? Dat hangt af van jouw huidtype. Voor een gezonde opbouw trek je een paar weken uit, waarbij je 2 à 3 keer per week komt.

Zonnen met make-up, kan dat?

Liever niet. Als u make-up gebruikt, zijn hierdoor de poriën in uw gezicht gesloten. Het UV-licht van een zonnebank opent deze gesloten poriën weer, waardoor de huid niet alleen het licht zelf opneemt, maar ook all allergie veroorzakende bestanddelen van de make-up. Er kunnen allergische reacties ontstaan. Daarom liggen en bij BlueSun altijd doekjes klaar om make up te verwijderen.

Douche na het zonnen, kan dat?

Het gerucht dat een verfrissende douche na de zonnebank ervoor zorgt dat het bruin weer wordt weggewassen en geschrobd, klopt absoluut niet. De bruine tint ontstaan in de huid, niet op de huid, maar wat het wel doet met je huid is dat het uitdroogt. Was je huid 1 uur voor en 1 uur na het zonnen niet, want dan haal je je natuurlijke vet laagje wat iedereen op zijn/haar huid heeft weg, waardoor je huid uitdroogt. Verzorg uw huid een uurtje na het zonnen met een douche en een vochtinbrengende crème, dan komt het bruin beter tot zijn recht. Gebruikt u een bronzer dan kunt u beter 2 uur niet douchen zodat de bronzer goed in de huid kan trekken. 

Medicijngebruik en zonnen

Het is van een paar medicijnen bekend dat deze de gevoeligheid van de huid verhogen. Dit is vooral vaak het geval bij antibiotica, sulfonamiden, psychofarmaca, kalmerende middelen en diuretica. Ook bruiningsmiddelen die psorale cumarine bevatten zorgen ervoor dat de huid gevoeliger wordt. In twijfelgevallen moet u dit eerst aan de arts vragen, zodat u zonder risico van uw zonnebad kunt genieten.

Zonnen en zwangerschap

Er bestaan veel misverstanden over zonnen tijdens zwangerschap. De nodige fabels doen hierover de ronde. Hoe zit het nu echt? In deze informatie leest u dat u zich geen onnodige zorgen hoeft te maken over de foetus, maar rekening moet houden met de kans op een zwangerschapsmasker.

Ultraviolette stralen, waar zonlicht voor een deel uit bestaan, kaatsen niet op de huid af, maar dringen een beetje de opperhuid in. In die opperhuid doen ze hun werk. Wat ze precies doen en op welke diepte, hangt van van de golflengte van de straling. De indringdiepte van de ultraviolette straling is echter zo gering dat de foetus geen enkel risico loopt hiermee in aanraking te komen.

Toch moet je wel degelijk extra voorzichtig zijn maar dan om een heel andere reden. Als vrouwen zwanger zijn dan is de hormoonhuishouding sterk veranderd en dat leidt in het algemeen tot versterking van de huidpigmentatie. Bij sommige vrouwen kunnen zich onregelmatige pigmentvlekken in het gezicht ontwikkelen. Dit noemt men zwangerschaps maskers (in het Latijn: melasma of cloasma)

Dit zwangerschapsmasker kan heel ontsierend zijn en het vervelende is, dat die pigmentvlekken bij sommige vrouwen heel lang (zelfs tot enkele jaren na de bevalling) nog aanwezig kunnen zijn. Bij 70% van de vrouwen verdwijnt dit zwangerschapsmasker volledig binnen een jaar na de bevalling. Al betreft dit dus geen bedreiging voor de gezondheid, het is wel belangrijk om tijdens de zwangerschap heel voorzichtig met de zon om te gaan. Tenslotte wilt u niet het risico lopen gedurende lange tijd met ontsierende vlekken in uw gezicht te moeten rondlopen.

Waar doe ik nu verstandig aan als ik tijdens de zwangerschap toch wil zonnen?

Probeer grote doses zonlicht ineens te vermijden. Liever niet in de volle zon zitten of liggen. Probeer eerst met kleine doses op de zonnebank of een zwangerschapsmasker lijkt te ontstaan. Is dit het geval, zorg er dan voor om in uw resterende zwangerschapsperiode uw gezicht uit de zon te houden. Als u toch wilt zonnen, scherm uw gezicht dan of met een handdoek of een sunblock (antizonnebrandcrème met beschermingsfactor van minimaal 25). Zolang u niets onregelmatigs bemerkt, kunt u langzaam de dosis opvoeren.

Een meerderheid van de zwangere vrouwen heeft geen last van dit probleem, maar het komt te vaak voor om er geen aandacht aan te besteden. U kunt ook tot die minderheid behoren die wel last krijgt. Wees dus extra voorzichtig in deze periode. 

Een ander probleem waar veel zwangere vrouwen mee te maken krijgen is hyperpigmentatie. Vaak rond de tepels en de onderbuik. Dit verdwijnt doorgaans na de zwangerschap weer.